Meniu Închide

Extravillan – Procesul continuă

Diferența de perspectivă

O scenă cu un copil naiv și timid care încearcă să-și jefuiască vecina cu un pistol de plastic poate să stârnească hohote de râs pentru martorii evenimentului. Pentru un adolescent, însă, reprezintă o distorsionare a realității, venită din incapacitatea de a-și înțelege condiția pentru că nimeni nu a fost acolo să îl îndrume.


Cât din ceea ce suntem e o alegere sau o nevoie? Cât de conștienți suntem de repercusiunile deciziilor noastre? Cât ne ajută societatea să putem diferenția binele de rău? Sunt 3 întrebări importante pe care spectacolul „Extravillan” le adresează publicului spectator. E un spectacol care nu arată cu degetul, nu se scuză, nu dă răspunsuri. E un spectacol care ridică întrebări și care poate evidenția noi perspective. Când diferențele sociale și materiale sunt atât de pregnante în societatea în care trăim, noi propunem echilibru, empatie și solidaritate.

Întorcându-ne în micuța noastră sală în care dezbatem toate aceste probleme, după ateliere și documentare, repetițiile pentru spectacolul „Extravillan” sunt în plină desfășurare. Pornind de la premisa că niciun om nu se naște „rău”, noi creăm un spațiu de autoanaliză și conștientizare. Așadar, începem să conturăm niște cadre din viața oamenilor care, din cauza dezechilibrului social și din nevoia de a duce un trai decent, acționează după sintagma „scopul scuză mijloacele”. Așa cum se vede, munca e prezentă, textele deja încep să se contureze și abia așteptăm să vă prezentăm și vouă pe viu. Nu vă dăm o dată concretă pentru că timpul e relativ. Așa că ne vedem curând. Stay tuned!