Meniu Închide

Ferentari față cu Lise Wulff – Atelierul I

Sâmbătă ne-am întâlnit la Studiourile Ferentari să punem țara la cale pentru instalațiile de artă pe care le vom realiza. Am avut-o alături de noi pe Lise Wulff, artista norvegiană ce pune în legătură domeniile artei și culturii cu natura și mediul. Reîntâlnirea cu Lise a fost o bucurie, dând naștere unei sesiuni de creație și comunicare eficientă și productivă.

            Am urmărit împreună un video despre parcursul artistei și în implicarea ei în proiecte finanțate prin Granturile SEE, pentru a înțelege mai bine domeniul și metoda sa de lucru, reamintindu-ne inclusiv rezultatul ultimei întâlniri dintre Lise și copiii din Ferentari din cadrul proiectului DIALOG. Unele dintre lucrările lui Lise fac explicită fragilitatea naturii, pe când altele arată forța acesteia. Arta și conceptele ei sunt într-o continuă schimbare, datorită volatilității naturii și schimbările permanente ale timpurilor. Între acești parametrii, între aceste granițe se vor situa conceptual și cele două instalații de artă la care Lise va lucra cu 28 de copii și tineri din cartierul Ferentari.

Sub îndrumarea artistei, am dat startul unei sesiuni de brainstorming, prin care am încercat să conturăm ideea scenografiei proiectului. După multe idei, concepte și dezbateri, ne-am apropiat considerabil de un concept coerent. Cel puțin așa credem acum, rezervându-ne dreptul de a ne lăsa și noi în voia volatilității naturii. Estetica și mesajul transmis vor fi o surpriză plăcută pentru toată lumea, inclusiv pentru noi. Ce vrem să spunem e că nu dezvăluim acum totul, dar vă asigurăm că arta noastră vă va vorbi despre granițe la propriu și figurat, stereotipuri și realități, abilitare și reabilitare. Vă ținem la curent.