Meniu Închide

Întâlnire SF cu Andrei Șerban

Noiembrie și decembrie sunt lunile întâlnirilor SF! Uneori, un pic de motivație extrinsecă îți poate schimba complet perspectiva, așa că niște oameni de bine au acceptat invitația noastră de a veni în inima cartierului, la Studiourile Ferentari, pentru a ne povesti despre parcursul lor și pentru a ne răspunde la întrebări. 

Luni, 19 decembrie, ne întâlnim cu Andrei Șerban de la ora 15:00. Ne-am gândit că poate vă prinde bine și vouă un pic de influență pozitivă și pentru că, vorba aia, sharing is caring, puteți intra pe pagina Studiourile Ferentari și acolo vom transmite live prima parte a întâlnirii noastre. 

Dacă te-a purtat viața în așa fel încât nu știi încă cine este Andrei Șerban, află că este actor, scenarist, trainer educațional și regizor de teatru de etnie romă. Este co-fondator al Teatrului Macaz Coop, teatru independent care a funcționat 3 ani în București, timp în care a produs şi găzduit 18 premiere şi peste 200 de reprezentaţii de teatru. A regizat spectacolele: Big Baby, Muzeul Subiectiv al Locuirii, Vi me som rom (Și eu sunt rom)  și a co-regizat spectacolele Bani, Succes și Tancuri Financiare și Povestea Gaborilor din Telciu. A fost co-scenarist și documentarist la mai multe spectacole. 

A fost formator în cadrul Școlii de Teatru Politic, ed.I/ 2018, București și ed. II/ 2019, București. 

Este co-autor și contributor al volumelor: Teatru politic. 2009-2017; Arta Politică Contemporană Perspective Critice 2013-2014; Țuhaus, Cluj 2018. 

Teatrul pe care îl practică luptă împotriva inegalităților de clasă și își propune să fie o portavoce pentru persoanele care sunt împinse la margine de sistem și a căror voce este ignorată de societate. 

Abia așteptăm să ne cunoaștem mai bine! 

____________________________________ 

Studiourile Ferentari este un proiect finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA. 

Proiectul beneficiază de un sprijin financiar nerambursabil în valoare de 978.333 lei (197.666,99 euro) și va fi implementat în București, având o durată de 24 luni (mai 2022 – aprilie 2024). 

Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice. Aceste mecanisme de finanțare sunt stabilite în baza Acordului privind Spațiul Economic European, ce reunește statele membre UE și Islanda, Liechtenstein și Norvegia ca parteneri egali pe piața internă. În total, cele trei state au contribuit cu 3,3 miliarde de euro între 1994 și 2014 și €1,55 miliarde pentru perioada de finanțare 2014-2021. 

Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.eeagrants.org și www.eeagrants.ro. 

Programul RO-CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural. Bugetul Programului este de aproximativ 34 milioane euro. 

Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul oficial: www.ro-cultura.ro.