Meniu Închide

Întâlnire SF cu Gelu Duminică

Noiembrie și decembrie sunt lunile întâlnirilor SF! Uneori, un pic de motivație extrinsecă îți poate schimba complet perspectiva, așa că niște oameni de bine au acceptat invitația noastră de a veni în inima cartierului, la Studiourile Ferentari, pentru a ne povesti despre parcursul lor și pentru a ne răspunde la întrebări.

Joi, 10 noiembrie, ne întâlnim cu Gelu Duminică de la ora 16:00. Ne-am gândit că poate vă prinde bine și vouă un pic de influență pozitivă și pentru că, vorba aia, sharing is caring, puteți intra pe pagina Studiourile Ferentari și acolo vom transmite live prima parte a întâlnirii noastre.

Dacă te-a purtat viața în așa fel încât nu știi încă cine este Gelu Duminică, iată cum se prezintă:

„Sunt Gelu Duminică, om, copilul părinților mei, rom. Spun mereu că sunt cine sunt datorită părinților mei și a lui Dumnezeu, care mi-a zâmbit prin oamenii care au văzut în mine mai mult decât o culoare sau o etichetă. 

De 23 de ani, munca mea înseamnă Fundația Agenția de Dezvoltare Comunitară „Împreună”, care lucrează în a da voce romilor de pretutindeni, mereu cu gândul că România poate deveni o țară în care să ne simțim, cu toții, acasă. 

Dincolo de asta, Agenția „Împreună” este pentru mine o oază de normalitate. Echipa mea înseamnă romi, români, maghiari, persoane din comunitatea LGBTQIA, băieți, fete, studenți, părinți, oameni din mediul rural, oameni din orașe mici, dar și din marile aglomerări urbane, creștini, atei… voci de peste tot, care se bucură de ceea ce sunt și care vor să facă lumea mai bună, prietenoasă și ușor de dus atât pentru ei, cât și pentru ceilalți.”

Abia așteptăm să ne cunoaștem mai bine! 

____________

Studiourile Ferentari este un proiect finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.

Proiectul beneficiază de un sprijin financiar nerambursabil în valoare de 978.333 lei (197.666,99 euro) și va fi implementat în București, având o durată de 24 luni (mai 2022 – aprilie 2024). 

Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice. Aceste mecanisme de finanțare sunt stabilite în baza Acordului privind Spațiul Economic European, ce reunește statele membre UE și Islanda, Liechtenstein și Norvegia ca parteneri egali pe piața internă. În total, cele trei state au contribuit cu 3,3 miliarde de euro între 1994 și 2014 și €1,55 miliarde pentru perioada de finanțare 2014-2021.

Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.eeagrants.org și www.eeagrants.ro.

Programul RO-CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural. Bugetul Programului este de aproximativ 34 milioane euro.

Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul oficial: www.ro-cultura.ro.