Asociația CEDCA are ca obiective promovarea și sprijinirea activităților culturale, promovarea și sprijinirea tineretului, promovarea capitalului uman și ajutorarea persoanelor cu probleme sociale, de sănătate, a copiilor dotați și a persoanelor cu venituri reduse. Activitatea Asociației CEDCA constă în derularea de proiecte și acțiuni care vizează sprijinirea și protejarea indivizilor, a familiilor, a grupurilor și comunităților cu nevoi și probleme speciale, aflați în dificultate și risc social. În acest sens, Asociația implementează programe de consiliere și mentorat, derulează campanii de conștientizare, seminarii, conferințe și ateliere menite să ajute membrii grupurilor marginalizate în a-și verbaliza nevoile, temerile și ideile.
Asociația Ferentari și-a început activitatea în august 2020. Până în prezent, a demarat cinci programe care sunt încă în desfășurare. Prin PlayHood, copiii și tinerii din Ferentari beneficiază de cursuri gratuite de teatru, ateliere de montaj video, producție audio, scriere creativă, storytelling și, esențial, activități personalizate de mentorat. Proiectul urmărește dezvoltarea abilităților de bază ca cititul, scrisul, gândirea critică, alături de educația digitală cu aplicabilitate în artele vizuale și ale spectacolului și include activități precum repetiții, mentorate, lecturi, cine festive și activități recreative. PlayHood este inițiativa de succes care a adus Asociația Ferentari pe harta celor mai inovative ONG-urilor din București. „Primul Acasă” susține trei tineri adulți care se găsesc în ipostaza de a fi nevoiți să se întrețină singuri pentru prima dată. „Meseria dă pâine” a susținut începutul în carieră a cinci adolescenți și tineri adulți, care au absolvit cursuri profesionale de specializare și au beneficiat apoi de achiziționarea produselor necesare desfășurării meseriilor respective. Cu sprijinul Asociației Zi de Bine, în 2021 au fost inaugurate Studiourile Ferentari – un spațiu aflat la 5 minute de mers pe jos de ghetourile din Aleea Livezilor.
Artista norvegiană Lise Wulff are o experiență vastă în realizarea de proiecte artistice colaborative, în domeniul responsabilității și sustenabilității sociale. În România a participat în calitate de partener în proiectul DIALOG, în cadrul căruia a facilitat ateliere de artă contemporană pentru 16 tineri din București cu vârsta între 15 – 19 ani, care provin dintr-un mediu dezavantajat și au un interes real pentru fotografie și artă. Tinerii se numără printre participanții implicați în mod frecvent în activitățile de la Studiourile Ferentari, aproximativ jumătate dintre aceștia fiind de etnie romă. În ultimii 5 ani, artista a colaborat cu instituții de renume precum Muzeul Munch din Oslo, Muzeul Thyssen-Bornemiza din Madrid și Centrul Artsitic Henie Onstad din Norvegia și a expus lucrări în numeroase galerii.