Meniu Închide

Întâlnire SF cu Mădălina Vlase

Noiembrie și decembrie sunt lunile întâlnirilor SF! Uneori, un pic de motivație extrinsecă îți poate schimba complet perspectiva, așa că niște oameni de bine au acceptat invitația noastră de a veni în inima cartierului, la Studiourile Ferentari, pentru a ne povesti despre parcursul lor și pentru a ne răspunde la întrebări.

Luni, 7 noiembrie, ne întâlnim cu Mădălina Vlase de la ora 14:00. Ne-am gândit că poate vă prinde bine și vouă un pic de influență pozitivă și pentru că, vorba aia, sharing is caring, puteți intra pe pagina Studiourile Ferentari și acolo vom transmite live prima parte a întâlnirii noastre.

Dacă te-a purtat viața în așa fel încât nu știi încă cine este Mădălina Vlase, iată cum se prezintă:

„Numele meu este Mădălina Vlase (pentru prieteni, Madi), am 35 de ani și ca formare profesională sunt jurist. Am profesat în România 10 ani ca judecător, apoi am simțit că vreau o schimbare în viața mea (o minune, vorba cântecului 🙂 și am ales curajos să îmi urmez visul de a trăi și lucra în afara țării, astfel că în prezent sunt jurist  la Curtea Europeană a Drepturilor Omului în Strasbourg, Franța.

Îmi place foarte mult ceea ce fac acum pentru că simt că îmi oferă posibilitatea ca prin munca mea să am un impact pozitiv la nivel mult mai mare asupra oamenilor și calității vieții lor – protecția drepturilor fundamentale ale omului fiind, în opinia mea, esențială și baza pentru un standard de viață mai bun al cetățenilor în Europa și nu numai.  

De-a lungul timpului am participat la mai multe programe de formare profesională și personală şi schimburi de experienţă, atât în ţară, cât şi în străinătate (școli de vară, asociații și programe de voluntariat, de leadership și inițiative civice) care mi-au dezvoltat dorința de cunoaștere, spiritul analitic și critic, precum și abilitatea de a relaționa ușor cu oamenii, de a comunica, abilităţile organizatorice şi spiritul de echipă.  Sunt o persoană dinamică, creativă, deschisă, responsabilă şi cu spirit de iniţiativă.

Despre mine aș mai spune că mă definesc 3 caracteristici fundamentale (valori): dorința de a ajuta pe alții, dorința de cunoaștere și de perfecționare continuă și dorința de a excela în tot ce fac. Până acum, de-a lungul timpului le-am dezvoltat foarte mult pe ultimele două și recent simt tot mai mult impulsul de a închide cercul și de a folosi tot ce am acumulat pentru a da mai departe și a ajuta, a îndruma și inspira  și pe alții, în special pe copii și tineri, cu ideea și speranța că este o cale (alături de altele desigur) spre a mă împlini pe mine și rostul meu. 

Cred cu tărie că ne este dat să visăm doar ceea ce putem realiza (if you can dream it, you can do it) și de asemenea cred că este esențial să ne ajutăm și sprijinim unii pe alții în realizarea visurilor noastre.  

În timpul liber, îmi place să călătoresc, să dansez, să citesc (beletristică, drept, psihologie, istorie), să cunosc oameni și culturi noi, să mă plimb în natură, să îmi petrec timpul cu prietenii şi desigur să visez activ la următoarele aventuri și experiențe pe care doresc să le atrag în viața mea.”

Abia așteptăm să ne cunoaștem mai bine! 

____________

Studiourile Ferentari este un proiect finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.

Proiectul beneficiază de un sprijin financiar nerambursabil în valoare de 978.333 lei (197.666,99 euro) și va fi implementat în București, având o durată de 24 luni (mai 2022 – aprilie 2024). 

Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice. Aceste mecanisme de finanțare sunt stabilite în baza Acordului privind Spațiul Economic European, ce reunește statele membre UE și Islanda, Liechtenstein și Norvegia ca parteneri egali pe piața internă. În total, cele trei state au contribuit cu 3,3 miliarde de euro între 1994 și 2014 și €1,55 miliarde pentru perioada de finanțare 2014-2021.

Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.eeagrants.org și www.eeagrants.ro.

Programul RO-CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural. Bugetul Programului este de aproximativ 34 milioane euro.

Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul oficial: www.ro-cultura.ro.